Investitorii s-au grabit miercuri sa cumpere actiuni la casa de brokeraj Nikko Cordial, in pofida caderii bursei din Tokyo, dupa ce Citigroup a marit cu 26% oferta de preluare a grupului financiar nipon.

Dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri, reprezentantii grupului financiar-bancar american au spus ca joi va incepe oferta pentru preluarea integrala a companiei Nikko Cordial, a treia casa de brokeraj din Japonia. Oferta Citigroup va fi valabila timp de 30 de zile lucratoare, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Tranzactionarea actiunilor Nikko a fost blocata, miercuri, de un aflux masiv de comenzi de cumparare. Totusi, ultima cotatie a actiunilor Nikko, de la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri din piata japoneza, a fost de 1.690 yeni/actiune, in crestere fata de cea de la inchiderea sedintei de marti si foarte aproape de limita zilnica de 200 de yeni, respectiv 13,4%. Limita zilnica pentru actiunile Nikko se va extinde, joi, la 300 de yeni, pe seama unui plafon de pret de 1.990 de yeni.

Citeste si:

Cotatia actiunilor Nikko de la inchiderea sedintei de tranzactionare a fost sub noua oferta de preluare facuta de catre Citigroup, de 1.700 yeni/actiune. Grupul financiar-bancar american a majorat, marti, cu 26% oferta initiala, de 1.350 yeni/actiune pentru preluarea firmei Nikko, dupa ce decizia bursei din Tokyo de a nu delista compania a crescut valoarea casei de brokeraj japoneze.

Un analist pentru brokeraj de la Deutsche Bank, Hiroyuki Maekawa, a spus ca oferta majorata facuta de catre Citigroup se incadreaza in culoarul cuprins intre 1.400 si 2.100 yeni/actiune si pare a fi "dovada faptului ca Citigroup este foarte hotarat sa cumpere grupul nipon Nikko Cordial".

Citigroup vrea sa cumpere toate actiunile Nikko si mizeaza ca va achizitiona cel putin 50% din pachetul de actiuni al casei de brokeraj japoneze. Citigroup detine deja o participatie de aproape 5% la Nikko si ofera pentru cumpararea celorlalte actiuni suma de 13,58 miliarde dolari.