Marea Britanie a înregistrat miercuri, 20 ianuarie, 1.820 de noi decese asociate COVID-19, un nou record zilnic de la începutul pandemiei, transmite AFP.

Numărul noilor cazuri de infectare, de 38.905, şi-a continuat însă tendinţa descrescătoare observată în ultimele zile în această ţară foarte afectată de o mutaţie mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită aici în decembrie. Deşi ea în sine nu provoacă îmbolnăviri mai grave, această mutaţie sporeşte mortalitatea prin creşterea numărului infectărilor şi a presiunii asupra sistemului sanitar.

Situaţia este ''foarte, foarte rea în acest moment, cu o presiune enormă, iar în unele locuri ceea ce oamenii trebuie să gestioneze (în spitale) seamănă cu o zonă de război'', a declarat consilierul ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance.

În acest timp continuă campania masivă de vaccinare a populaţiei, până miercuri 4,6 milioane de britanici fiind imunizaţi cu prima doză de vaccin. Obiectivul guvernului de la Londra este ca până la jumătatea lunii februarie să vaccineze întregul personal sanitar şi vârstnicii de peste 70 de ani, în total circa 15 milioane de persoane.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri