Legendarul om de televiziune Larry King a murit la vârsta de 87 de ani, anunță The Independent. Vedeta TV a fost dusă la spitalul din Los Angeles la sfârșitul lunii decembrie, după ce a testat pozitiv pentru coronavirus.

Într-o declarație oficială postată pe contul de Twitter al lui King s-a anunțat că a legendarul prezentator a murit la Cedars-Sinai Medical Center, din Los Angeles.

„Cu o profundă tristețe, Ora Media anunță moartea cofondatorului, gazdei și prietenului nostru Larry King, care a murit în această dimineață, la vârsta de 87 de ani la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles”, se arată în postare.

„Timp de 63 de ani și pe toate platformele de radio, televiziune și mass-media digitale, multe mii de interviuri, premii și recunoștințe la nivel mondial ale lui Larry stau ca o dovadă a talentului său unic și durabil de radiodifuzor.”

Nu a fost furnizată o cauză a decesului, dar CNN a raportat la începutul acestei luni că Larry King lupta împotriva coronavirusului, citând o sursă apropiată familiei sale. Regretata vedetă TV suferea și de diabet de tip doi.

Emisiunea ''Larry King Live'', difuzată de CNN în perioada 1985-2010, cadrul căreia King a intervievat lideri mondiali, artişti şi alte celebrităţi, a fost urmărită de milioane de telespectatori. Aplecat asupra pupitrului de prezentator, cu mânecile suflecate şi purtând ochelari de vedere, King a transformat emisiunea pe care o realiza într-una dintre cele mai urmărite de pe CNN, combinând interviurile, discuţiile politice, dezbaterile pe teme de actualitate şi telefoane de la telespectatori.

Chiar şi în perioada sa de glorie, criticii l-au acuzat că nu se documentează riguros înaintea interviurilor şi că pune invitaţilor întrebări lejere, care oferă prilejul unor răspunsuri necontestate, prin care invitaţii îşi promovează propria imagine. Jurnalistul a răspuns că nu se concentrează prea mult pe documentare întrucât doreşte să afle odată cu privitorii. În plus, King a spus că niciodată nu a dorit să fie perceput ca un jurnalist, scrie Agerpres.

''Datoria mea, aşa cum o văd eu, este de a fi un intermediar'', a declarat King pentru publicaţia Hartford Courant în 2007. ''Pun cele mai bune întrebări de care sunt în stare. Ascult răspunsurile. Încerc să urmăresc subiectul. Şi sper că publicul este cel care va trage concluziile. Nu sunt aici ca să trag o concluzie. Nu sunt gazda unei talk-show improvizat... Aşa că ceea ce încerc să fac este să prezint pe cineva în cea mai bună lumină posibilă''.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri