Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va folosi tratamentul experimental pe bază de anticorpi administrat fostului preşedinte american Donald Trump împotriva COVID-19, a anunţat ministrul Sănătăţii german Jens Spahn.

"Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru suma de 400 de milioane de euro", ceea ce reprezintă 2.000 de euro pe doză, a declarat Jens Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag.

Acest cocktail de anticorpi "monoclonali" va fi utilizat în spitalele universitare săptămâna viitoare, a spus ministrul, subliniind că Germania este "prima ţară din UE" care foloseşte acest tratament în lupta împotriva pandemiei, a scris Agerpres.

Jens Spahn nu a precizat numele producătorului care va furniza medicamentul, însă a confirmat că este vorba despre acelaşi tratament care i-a fost administrat lui Donald Trump la începutul lunii octombrie. Fostul preşedinte al Statelor Unite a contractat COVID-19 şi a fost internat pentru scurt timp.

Aceşti anticorpi de sinteză "funcţionează ca o vaccinare pasivă", a mai spus Spahn. "Administrarea acestor anticorpi în timpul etapelor iniţiale ale infectării poate ajuta pacienţii cu risc crescut să evite o evoluţie mai gravă a bolii", a precizat ministrul german.

Donald Trump a primit tratamentul dezvoltat de laboratorul american Regeneron, o combinaţie de doi anticorpi cunoscută sub numele de REGN-COV2, chiar înainte de a fi autorizat la sfârşitul lunii noiembrie de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA). Fostul preşedinte a afirmat că acest tratament l-a "vindecat".

Compania americană Eli Lilly a dezvoltat un tratament similar, autorizat pe 9 noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri