Suedia a anunţat închiderea temporară a frontierei sale cu Norvegia, din cauza mutaţiei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2 ce a determinat instituirea unui lockdown în zona capitalei norvegiene Oslo, relatează agenţiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Sunt exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri, care va fi în vigoare până pe 14 februarie, lucrătorii transfrontalieri, transportatorii şi cei care călătoresc pentru motive familiale.

De asemenea, Suedia a prelungit din acelaşi motiv interdicţia de intrare pentru persoanele venite din Marea Britanie şi Danemarca.

Măsuri dure în Norvegia, pentru limitarea noii tulpini

Guvernul norvegian a decretat la finalul acestei săptămâni un lockdown pentru cel puţin o săptămână în zece municipalităţi din zona capitalei Oslo, în urma detectării în două cămine de bătrâni a unor focare de COVID-19 cu tulpina britanică mai contagioasă a coronavirusului. Au fost închise magazinele neesenţiale, şcolile, restaurantele şi cinematografele, iar autorităţile recomandă evitarea deplasărilor neesenţiale, mai ales vizitele la rude şi prieteni.

Norvegia este una dintre ţările europene cele mai puţin afectate de pandemia COVID-19, ea optând de la început pentru măsuri severe de combatere a răspândirii coronavirusului, în contrast cu abordarea mai relaxată a Suediei, astfel că în comparaţie cu aceasta din urmă a înregistrat o mortalitate de zece ori mai mică.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri