Mai multe oraşe din Olanda au fost pentru a doua noapte consecutivă, scena unor violenţe, după impunerea la sfârşitul săptămânii trecute a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte pentru a lupta împotriva pandemiei.

Între forţele speciale de poliţie, care au făcut uz de tunuri cu apă, şi grupuri de protestatari s-au produs altercaţii în oraşul-port Rotterdam, precum şi în Geleen, mică localitate din sudul ţării în apropiere de Maastricht, au informat poliţia şi mai multe media, potrivit Agerpres.

"O confruntare era în curs între forţele de ordine şi tineri care aruncau cu artificii", a scris într-un mesaj pe Twitter poliţia din Geleen. "O persoană a fost arestată", potrivit sursei.

Primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb, a emis un decret autorizând poliţia să efectueze mai multe arestări. "Au avut loc arestări", a indicat primăria din Rotterdam într-un mesaj pe Twitter. Participanţilor "li se cere cu insistenţă să părăsească locurile", a adăugat sursa.

Poliţia a arestat duminică 250 de persoane cu prilejul manifestaţiilor de la Amsterdam, Eindhoven şi din alte oraşe, au informat medii locale.

"Aceasta nu are nimic de-a face cu lupta pentru libertate. Nu luăm aceste măsuri pentru a ne distra. Facem acest lucru pentru că luptăm împotriva virusului şi că, deocamdată, virusul este cel care ne răpeşte libertatea", a adăugat prim-ministrul, estimând că "99%" dintre olandezi sprijină restricţiile.

Prim-ministrul a spus miercuri că decizia de a introduce interdicţia de circulaţie a fost motivată de răspândirea tulpinii britanice a coronavirusului.

Sursa foto: captură video /YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri