Grupul financiar francez Societe Generale urmareste sa-si tripleze veniturile din operatiuni de finantare si acumularea de capital in Asia in urmatorii trei ani, pe fondul dezvoltarii puternice a fluxurilor comerciale si de investitii, alimentata mai ales de resursele naturale, informeaza NewsIn.

Piata asiatica produce, excluzand Japonia, mai putin de 10% din veniturile globale ale filialei de finantare a bancii, insa aceasta pondere va creste, a declarat seful operatiunilor financiare ale bancii in regiune, Jackson Cheung, care a adaugat ca Societe Generale prognozeaza o triplare a veniturilor in regiune, pe fondul cresterii puternice a oportunitatilor.

Banca tinteste sa finalizeze cel putin zece mari acorduri de finantare structurata in urmatoarele 12 luni, care sa valoreze cel putin trei miliarde de dolari, a mai spus acesta.

Intelegerile vizeaza domeniile telecomunicatiilor, media si resurselor naturale si vor implica, de asemenea, finantare pentru export si active, a mai declarat Cheung.

"Piata asiatica este mica fata de alte piete dezvoltate, insa perspectivele de crestere sunt mai interesante", a mai spus acesta.

Cresterea va fi alimentata mai ales de oferta de servicii pentru importatori si exportatori, care se confrunta cu un val de cereri pentru marfuri.

Achizitiile internationale ar trebui, de asemenea, sa impulsioneze cererea. Banca estimeaza ca India, China si Coreea de Sud isi vor dinamiza cautarile de energie si minerale de peste hotare, pentru a-si hrani economiile emergente.

Societe Generale, care si-a restructurat divizia de acumulare de capital si finantare in 2006, a incheiat un astfel de acord in China, anul trecut, prin care a ajutat o compania locala sa cumpere activitati petroliere in Africa.

Malaezia si Singapore vor continua sa caute beneficii in afar granitelor, ceea ce va genera o cerere de servicii bancare, a adaugat Cheung.

Banca continua sa fie interesata de o tinta de achizitie in China, unde reglementarile le permit investitorilor straini sa cumpere pana la 20% dintr-o banca locala.

Societe Generale a pierdut, anul trecut, batalia in valoare de trei miliarde de dolari pentru banca din sudul Chinei Guangdong Development Bank, in fata gigantului financiar american Citigroup.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Europa caută spaţii frigorifice în care să îşi stocheze surplusul de alimente
Setari Cookie-uri