Piata asiatica produce, excluzand Japonia, mai putin de 10% din veniturile globale ale filialei de finantare a bancii, insa aceasta pondere va creste, a declarat seful operatiunilor financiare ale bancii in regiune, Jackson Cheung, care a adaugat ca Societe Generale prognozeaza o triplare a veniturilor in regiune, pe fondul cresterii puternice a oportunitatilor.

Banca tinteste sa finalizeze cel putin zece mari acorduri de finantare structurata in urmatoarele 12 luni, care sa valoreze cel putin trei miliarde de dolari, a mai spus acesta.

Intelegerile vizeaza domeniile telecomunicatiilor, media si resurselor naturale si vor implica, de asemenea, finantare pentru export si active, a mai declarat Cheung.

"Piata asiatica este mica fata de alte piete dezvoltate, insa perspectivele de crestere sunt mai interesante", a mai spus acesta.

Cresterea va fi alimentata mai ales de oferta de servicii pentru importatori si exportatori, care se confrunta cu un val de cereri pentru marfuri.

Citeste si:

Achizitiile internationale ar trebui, de asemenea, sa impulsioneze cererea. Banca estimeaza ca India, China si Coreea de Sud isi vor dinamiza cautarile de energie si minerale de peste hotare, pentru a-si hrani economiile emergente.

Societe Generale, care si-a restructurat divizia de acumulare de capital si finantare in 2006, a incheiat un astfel de acord in China, anul trecut, prin care a ajutat o compania locala sa cumpere activitati petroliere in Africa.

Malaezia si Singapore vor continua sa caute beneficii in afar granitelor, ceea ce va genera o cerere de servicii bancare, a adaugat Cheung.

Banca continua sa fie interesata de o tinta de achizitie in China, unde reglementarile le permit investitorilor straini sa cumpere pana la 20% dintr-o banca locala.

Societe Generale a pierdut, anul trecut, batalia in valoare de trei miliarde de dolari pentru banca din sudul Chinei Guangdong Development Bank, in fata gigantului financiar american Citigroup.