Israelul este decis să-şi închidă frontierele terestre pentru câteva zile, începând de joi, după o închidere aproape completă a aeroportului său internaţional.

Ministrul de interne israelian Aryeh Deri a anunţat că „pentru a completa eforturile comune de a împiedica răspândirea bolii'', punctele de trecere a frontierelor cu Iordania şi Egipt vor fi închise începând de joi dimineaţă până duminică, anunță Agerpres.

Totuşi, Podul Allenby, situat la graniţa cu Iordania, va rămâne deschis pentru locuitorii Cisiordaniei.

Israelul a închis aeroportul internaţional din Tel Aviv la miezul nopţii de luni spre marţi, măsură care va rămâne în vigoare cel puţin până la finalul lunii ianuarie. Astfel, sunt suspendate toate zborurile către Israel, cu excepţia zborurilor-cargo şi a zborurilor pentru urgenţe medicale.

Până când vor dura restricțiile

Executivul israelian urmează să ia joi o decizie privind eventuala extindere a acestei interdicţii şi precum şi a lockdown-ului naţional care ar urma să se încheie în acest weekend.

Şefa Serviciului de sănătate publică israelian, Sharon Elrai-Price, a afirmat că suspendarea zborurilor ar trebui să fie extinsă pentru cel puţin 30 de zile ''pentru a permite progrese în campania de vaccinare''. Ea a adăugat că ipoteza actuală este aceea că ''vaccinul este eficient pentru majoritatea variantelor virusului''.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri