Un incendiu a ucis cinci pacienți la un spital COVID-19 din capitala României, București, vineri, iar alți 102 au fost evacuați, au spus oficialii, al doilea incendiu mortal din țară în mai puțin de trei luni.

„Un incendiu a ucis cinci pacienți la un spital COVID-19 din capitala României, București, vineri, iar alți 102 au fost evacuați, au spus oficialii, acesta fiind al doilea incendiu mortal din țară în mai puțin de trei luni”.

Reuters atrage atenția că statul român a construit doar un singur spital în ultimii 30 de ani și alocă cele mai mici costuri privind asistența medicală din Uniunea Europeană, motiv pentru care zeci de medici și asistente au emigrat.

Euronews a detaliat incidentul în cadrul unui material, în care precizează că „în noiembrie, Institutul Național de Boli Infecțioase, a fost în atenția presei odată cu publicarea unor imagini care arătau secții supraaglomerate și pacienți care trebuiau să fie tratați pe coridoare din cauza unui aflux mare de noi îmbolnăviri de COVID-19.

France 24 l-a citat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu care a transmis că: „Realitatea este că majoritatea spitalelor noastre sunt rezultatul unor subfinanțări cronice, achiziții netransparente și un șir lung de improvizații”.

Sursa video: YouTube/Radio Europa Liberă România

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri