Aurul s-a scumpit, joi, pe seama cresterii pretului petrolului si a cotatiei actiunilor in pietele internationale, dar investitorii continua sa fie prudenti, din cauza tendintei recente de tranzactionare dezordonata pe care a avut-o aurul, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Pretul aurului a crescut cu aproape 1%, la cotatia de 649,00/650,00 dolari/uncie, in crestere fata de cotatia de 643,00/643,75 dolari/uncie inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri de pe piata new-yorkeza. Aurul a inregistrat miercuri cea mai scazuta cotatie din ultima saptamana, in contextul scaderii din pietele bursiere internationale, care au accentuat temerile investitorilor privitoare la o revenire a aversiunii fata de risc.

"Se pare ca exista o legatura clara in acest moment intre vanzarile de actiuni si vanzarile de aur, dar consideram ca aceasta legatura se va sparge in cele din urma", a spus seful departamentului de vanzari de metale pretioase de la banca de investitii Dresdner Kleinwort, David Holmes, citat de Reuters.

Traderii spun ca si pretul metalelor nepretioase cotate la bursa a influentat pretul aurului. Cotatia cuprului a crescut cu 5%, a zincului cu 4,5%, iar nichelul s-a apreciat cu 8% pe piata londoneza pentru metale.

Faptul ca investitorii au detinut pozitii speculative pe termen lung a impiedicat scumpirea si mai accentuata a metalului galben.

Argintul s-a scumpit la 13,04/13,09 dolari/uncie, fata de cotatia de 12,76/12,81 dolari/uncie, de la inchiderea sedintei bursiere de miercuri de la New York. Platina s-a scumpit cu 13 dolari pe uncie, de la 1.200 la 1.213 dolari/uncie, iar paladiul cu 5 dolari, la cotatia de 350 dolari/uncie


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Romania a castigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de iarna
Setari Cookie-uri