Arcelor Mittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, ar putea fi interesat de preluarea ostila a producatorului sud-coreean de otel, Posco Co. Ltd., potrivit cotidianului Korea Economic Daily. Un inalt responsabil al Arcelor Mittal s-a aratat interesat de strategia fuziuni si achizitii a Posco, cand a fost la Seul, luna trecuta, pentru a se intalni cu directorul executiv al Posco, Lee Ku-taek.

"Acest lucru inseamna ca Arcelor Mittal a pus grupul Posco pe lista de posibile preluari sau achizitii", a declarat oficialul Posco pentru cotidianul sud-coreean. "Managementul superior analizeaza modalitatile prin care ar putea lupta impotriva unei preluari ostile", a adaugat sursa citata, conform NewsIn.

La sfarsitul sedintei bursiere de joi, o actiune Posco valora 388.500 won, care ar ridica valoarea totala a grupului la 33,87 mii de miliarde won (35,87 miliarde dolari). Grupul Posco, ce ocupa locul trei in clasamentul mondial al producatorilor de otel, are un actionariat dispersat in care domina strainii si este considerat o tinta ideala in contextul consolidarii globale a pietei, inceputa anul trecut prin crearea gigantului Arcelor Mittal.

"Avand in vedere productia, marimea datoriilor si pretul scazut al actiunilor, Posco ar putea fi o tinta foarte atractiva pentru Mittal", a declarat analistul Hyundai Securities, ParkSang-kyu. In ultima vreme Posco a cautat sa realizeze aliante cu grupuri siderurgice din Asia pentru a elimina posibilitatea unei preluari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri