Oamenii protestează din nou în Rusia, după anunțul condamnării lui Aleksei Navalnîi la trei ani și jumătate de închisoare. Rușii au ieșit în număr mare din case, în ciuda cordoanelor numeroase de poliție care în înconjoară pe străzile din Moscova. „Rusia fără Putin!” și „Putin este un hoț!”, sunt printre lozincile pe care protestatarii le strigă.

Guvernele occidentale au reacționat la decizia de condamnare a lui Alexei Navalnîi. Atât SUA, cât și Franța și Germania condamnă cu fermitate închiderea opozantului Aleksei Navalnîi și solicită eliberarea imediată a acestuia.

''Condamnarea lui Aleksei Navalnîi este inacceptabilă. Un dezacord politic nu este niciodată o crimă. Solicităm eliberarea sa imediată. Respectarea drepturilor omului precum şi cea a libertăţii democratice nu sunt negociabile'', a reacţionat preşedintele francez într-un mesaj postat pe Twitter.

Și Uniunea Europeană și-a manifestat opoziția față de închiderea pe nedrept a opozantului rus, precizând faptul că această condamnare încalcă angajamentele internaţionale ale Rusiei în cea ce priveşte statul de drept şi libertăţile fundamentale, scrie Agerpres.

La rândul său, cancelarul Angela Merkel a transmis: că „verdictul împotriva lui Aleksei Navalnîi este foarte departe de normele statului de drept. Navalnîi trebuie să fie eliberat imediat. Violenţa contra manifestanţilor paşnici trebuie să înceteze”.

De asemenea, SUA şi-au exprimat marţi ''profunda îngrijorare'' după condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, cerând Rusiei să-l elibereze ''imediat şi necondiţionat'', mai notează Agerpres.

''În timp ce lucrăm cu Rusia pentru apărarea intereselor Statelor Unite, ne vom coordona îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri pentru ca Rusia să răspundă pentru nerespectarea drepturilor cetăţenilor săi'', a afirmat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, potrivit unui comunicat.

Sursa foto: captură video/ YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri