Europa ar putea oferi capacităţi de producţie pentru vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V, a declarat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, relatează Agerpres.

Partea rusă a solicitat un astfel de sprijin, iar ideea este luată în considerare în Germania şi în Europa, a spus Spahn în cadrul unei conferinţe online organizate de publicaţiile de ştiri Tagesspiegel, Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche.

„Putem furniza sprijin pentru producţia unui vaccin care nu este încă sau nu va fi deloc aprobat în Europa", a adăugat ministrul.

Jens Spahn a spus că salută orice vaccin care este eficient în combaterea pandemiei şi care se dovedeşte a fi sigur.

„Ţine pur şi simplu de autoritatea de reglementare să evalueze în ce măsură situaţia se prezintă astfel în cazul Sputnik V", a adăugat el.

Moscova a anunţat că o cerere pentru aprobarea vaccinului a fost trimisă Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) în ianuarie.

Vaccinul dezvoltat de Rusia este eficient în proporţie de 91,6% împotriva COVID-19, potrivit unui studiu publicat de revista medicală The Lancet.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat acest studiu drept „foarte important", adăugând că aceasta „a confirmat că înregistrarea accelerată a vaccinului în Rusia a fost justificată".

„Numărul ţărilor care înregistrează vaccinul creşte în fiecare zi. Plănuim să producem vaccinul peste hotare cât de curând posibil”, a mai spus Peskov.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri