Marea Britanie impune reguli noi începând cu 15 februarie. Persoanele care sosesc din 33 de țări incluse pe o listă roșie sunt obligate să stea în carantină la hotel, timp de 10 zile. Noua măsură îi vizează în primul rând pe cetăţenii britanici ce revin în Regatul Unit, scrie Digi24.

Pe lista roşie cu risc ridicat se află și Portugalia, Africa de Sud, precum și toate statele din America de Sud şi Emiratele Arabe Unite. (Angola, Argentina, Bolivia, Botswana, Brazil, Burundi, Cape Verde,Chile,Colombia, Democratic Republic of the Congo, Ecuador, Eswatini French Guiana, Guyana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibia, Panama, Paraguay, Peru, Portugal (including Madeira and the Azores), Rwanda, Seychelles, South Africa, Suriname, Tanzania, United Arab Emirates (UAE), Uruguay, Venezuela, Zambia, Zimbabwe).

Acestă măsură se adresează în mare parte cetăţenilor britanici ce revin în Regatul Unit. Intrările dinspre ţările respective erau deja interzise pentru persoanele care nu au reşedinţa în Regatul Unit.

Măsura este menită să limiteze răspândirea noilor variante ale coronavirusului, precum cele din Brazilia şi Africa de Sud, a explicat Ministerul Sănătăţii. „În faţa noilor variante ale coronavirusului, este important că guvernul continuă să ia măsurile necesare pentru a proteja oameni şi a salva vieţi'', indică declaraţia citată.

În primele ore după confirmarea noilor reguli de carantină legată de COVID-19 guvernul de la Londra a rezervat mii de camere de hotel. Autorităţile se aşteaptă ca în fiecare zi să revină în Regatul Unit, în medie, 1.000 de persoane din locuri unde sunt răspândite noile variante ale coronavirusului.

Este de aşteptat să fie rezervate hoteluri pentru carantină în apropierea aeroporturilor Heathrow, Gatwick, London City, Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow şi Aberdeen.

Sursa foto: Melinda Nagy / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri