Nemulţumirea faţă de gestionarea de către guvern a crizei pandemiei de coronavirus este în creştere în Germania, relevă un nou sondaj dat publicităţii cu câteva zile înainte ca liderii de landuri şi federali să ia decizii privind continuarea lockdownului naţional după 14 februarie.

Sondajul realizat de institutul de cercetare YouGov a arătat că doar 50% dintre cei chestionaţi au calificat în mod pozitiv acţiunile guvernului, în condiţiile în care în octombrie această proporţie era cu 7 puncte procentuale mai mare, iar în aprilie 2020, în "primul val" de infectări, a fost de 67%.

Înaintea reuniunii de miercuri la care urmează să se ia o decizie cu privire la lockdown, mai mulţi legislatori au avertizat împotriva unei relaxări pripite a restricţiilor, declarându-se preocupaţi de noile mutaţii ale virusului care ar putea duce la o nouă înmulţire a infectărilor, arată Agerpres.

Citește și: Covidioți | Justiția din Germania a decis că nu e insultă să le spui așa celor care nu cred că există coronavirus

În acelaşi timp, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a remarcat, citat de Rheinische Post, că "restricţionarea drepturilor fundamentale nu este un lucru nesemnificativ, iar reinstituirea exercitării lor este o îndatorire politică, imediat ce situaţia infectărilor o permite".

Preşedintele german a subliniat totodată că lupta împotriva coronavirusului nu trebuie să se transforme într-un joc "de-a cine-i de vină", având în vedere că "inamicul nu este la Bruxelles sau la Berlin, în cancelariile de stat sau la companiile farmaceutice, ci este chiar virusul".

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri