Peste o mie de persoane manifestau duminică la Yangon, capitala economică a Myanmarului, împotriva loviturii de stat militare de la 1 februarie care a înlăturat guvernul civil condus de Aung San Suu Kyi, potrivit corespondenţilor agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Trupe speciale de poliţie au fost amplasate în număr mare în vecinătatea universităţii din Yangon, unde avea loc manifestaţia, scrie Agerpres.

"Vom continua să ne adunăm până când vom obţine democraţia. Jos dictatura!", a declarat Myo Win, un manifestant.

Până la jumătatea dimineţii, circa 100 de persoane se adunaseră şi în oraşul-port Mawlamyine, în sud-est, iar studenţii şi medicii se adunau în oraşul Mandalay, în centrul ţării, potrivit Reuters.

Sâmbătă, mai multe mii de persoane au ieşit să protesteze la Yangon, cea mai amplă manifestaţie care a avut loc până acum în Myanmar după puciul de luni.

Cenzura continua duminică şi ţara se confrunta cu importante întreruperi ale internetului.

Accesul la Facebook, principalul mijloc de comunicare pentru milioane de birmani, precum şi la reţelele Twitter şi Instagram era în continuare restrâns.

Fostul lider democrat, în „arest la domiciliu”

Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere luni în urma unei lovituri de stat, se află "în arest la domiciliu" în capitala Naypyidaw şi este "în stare de sănătate bună", a anunţat un purtător de cuvânt al partidului său, Liga Naţională pentru Democraţie, citat de AFP.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri