Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat instituirea unui lockdown deplin în capitala Atena pentru a combate o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele săptămâni.

Noile restricţii de la Atena, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării de 11 milioane de locuitori, includ închiderea magazinelor neesenţiale şi a şcolilor de la 11 februarie, până la sfârşitul lunii, a declarat Mitsotakis într-un discurs televizat către naţiune, scrie Agerpres.

"Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice", a spus Mitsotakis în alocuţiunea televizată.

"Începând de joi şi până la 28 februarie magazinele şi şcolile se vor închide", a subliniat el, evocând "creşterea numărului de spitalizări în Attica şi apariţia unor tulpini ale virusului care accelerează contaminarea".

În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după ce au fost închise timp de două luni.

Televiziunea publică ERT a anunţat că bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină, se vor închide şi ele.

Autorităţile elene au anunţat marţi 1.526 de infecţii cu coronavirus, mai mult decât dublul înregistrat în ziua precedentă, jumătate dintre ele în zona mai mare a Atenei. Numărul de decese asociate COVID-19 a ajuns în Grecia la 6.017 de când a fost depistat coronavirusul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri