Grupul energetic german E.ON ar sustine crearea unei burse pan-europene a energiei, plasate in afara Germaniei, pentru a elimina suspiciunile legate de manipularea preturilor de catre marile firme nationale de electricitate, a anuntat cotidianul Die Welt, citat de NewsIn.

"Sprijinim idea unei burse europene a schimburilor de energie al carei sediu ar putea fi in afara Germaniei", a declarat un membru al consiliului de administratie al E.ON, Karl-Michael Fuhr, pentru cotidianul german Die Welt.

Prin crearea acestei burse amplasate intr-o alta tara in afara de Germania, "vom putea elimina pentru totdeauna suspiciunile legate de faptul ca principalele patru grupuri energetice germane pot influenta preturile", a adaugat acesta.

E.ON si RWE au declarat la inceputul acestei luni ca vor cere unor grupuri independente de audit sa demonstreze ca acuzatiile conform carora marile firme energetice majoreaza artificial preturile la electricitate de la bursa EEX din Leipzig sunt false.

Bursa EEX a respins mereu criticile conform carora marile grupuri energetice domina schimburile de energie. Fuhr a mai precizat pentru Die Welt ca E.ON nu a manipulat preturile si ca doreste o "piata transparenta a enegiei".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Mesajul care a apărut pe strada pe care Trump ajunge la Casa Albă
Setari Cookie-uri