Soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, a părăsit Rusia cu un zbor către Germania. Conform surselor consultate de agenţia rusă Interfax, Iulia Navalnaia s-a îmbarcat pe aeroportul moscovit Domodedovo într-un avion cu destinaţia Frankfurt. Dar avocaţii ei au spus agenţiilor RIA Novosti şi TASS că nu au cunoştinţă despre o plecare a clientei lor în Germania, arată Agerpres.

Ea a revenit în Rusia pe 17 ianuarie, tot din Germania, împreună cu Aleksei Navalnîi, arestat atunci pe aeroport la sosire.

În timpul protestelor pro-Navalnîi desfăşurate la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei, Iulia a fost şi ea reţinută pe 23 şi 31 ianuarie şi i-a fost percheziţionat domiciliul, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul altor aliaţi ai soţului ei. Pentru participarea la protestele neautorizate Iulia Navalnaia a fost amendată pe 1 februarie cu 20.000 de ruble (circa 220 de euro).

Citește și: Condamnarea lui Navalnîi și protestele izbucnite: Spectacolul tragicomic dintr-un stat autoritar

Aleksei Navalnîi, care s-a tratat în Germania în urma otrăvirii sale în Rusia cu substanţa neurotoxică Noviciok, a fost între timp încarcerat pentru doi ani şi opt luni, după de justiţia rusă a decis ca el să execute o sentinţă cu suspendare primită în anul 2014.

Sursa foto: captură video/YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri