La discuțiile despre buget toți miniștrii au vrut mai mulți bani, au primit, dar Ministrul de Interne german Horst Seehofer respinge dur criticile UE cu privire la restricțiile stricte anunțate la graniță și învinovățește, la rândul său, Comisia Europeană pentru modul în care a gestionat aprovizionarea cu vaccinuri. Însă, critici față de aceste restricții care intră în vigoare duminică vin chiar din interiorul Germaniei, polițiștii reclamând lipsa echipamentelor și a personalului necesar la graniță.

Guvernul Germaniei a anunţat, în contextul apariţiei noilor variante ale coronavirusului, restricţii de călătorie pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol.

Comisia Europeană a cerut Germaniei să reanalizeze restricţiile stricte impuse la frontieră în contextul pandemiei, amintind că ţările Uniunii Europene au convenit să evite închiderea graniţelor. Însă, Comisia Europeană aminteşte Germaniei că statele membre UE au stabilit să evite pe viitor închiderea graniţelor.

"Este destul! În ultimele luni, Comisia Europeană a făcut destule greşeli privind aprovizionarea cu vaccinuri. Comisia Europeană trebuie să ne susţină, nu să ne obstrucţioneze prin recomandări ieftine", a declarat sâmbătă Horst Seehofer, ministrul german de Interne, conform publicaţiei Bild şi site-ului Tagesschau.de.

În acest context, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că se aşteaptă ca toate ţările, inclusiv Germania, să aplice măsuri stabilite de comun acord privind călătoriile. Închiderea graniţelor şi interdicţiile generale de călătorie trebuie evitate, a declarat purtătorul de cuvânt, cerând Germaniei să reanalizeze măsurile şi să aplice excepţii, în primul rând pentru persoanele care traversează zilnic frontierele în scop profesional, potrivit Digi24.

Conform datelor oficiale, aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.

Revoltă în Tirol

Restricțiile anunțate au provocat revoltă în Tirol, deoarece face imposibilă deplasarea miilor de cetățeni din regiune, care fac naveta pentru a lucra în Germania, a spus guvernatorul Günther Platter.

"Acest lucru ar însemna că munca transfrontalieră și activitatea economică în regiunile de frontieră aproape că se vor opri, ceea ce, de asemenea, nu poate fi în interesul Germaniei", a criticat el.

Noile reguli stricte și controale de la frontieră

De duminică, doar germanii, străinii cu permis de ședere, angajații agricoli sezonieri și cei din domeniul sănătății vor putea intra în Austria din Republica Cehă și din Tirol. Pentru a pune în aplicare interdicția, poliția federală se pregătește pentru controale stricte la frontieră. Așa cum a explicat vineri ministerul Federal de Interne, soții, copiii minori și părinții copiilor minori au voie să intre în țară, dar numai dacă trec frontiera împreună cu ruda germană.

Șoferii de camioane și alți angajați implicați în transportul de marfă sunt, de asemenea, scutiți de interdicție.

Va mai fi permisă intrarea din motive umanitare urgente - de exemplu în caz de deces. Reglementările de testare și carantină se aplică și în cazuri excepționale.

Reglementările se aplică celor care vin din Republica Cehă și Tirol. Tirolul de Est, care aparține statului federal Tirol, dar nu este legat direct de acesta, nu este afectat. Excepții se aplică și comunității tiroleze Jungholz și valea Riss, la care se poate ajunge doar din Germania.

Poliția reclamă lipsa de echipamente și de personal

Între timp, sindicatul polițiștilor a criticat lipsa condițiilor pentru a face față noile măsuri. Polițiștii reclamă că nu au birouri suficiente și corturi pentru a face controalele medicale. De asemenea, nici nu există personal suficient pentru aceste verificări, spun ei.

Totodată, polițiștii reclamă faptul că există riscul ca cei familiarizați cu zona să ocolească controalele prin anumite zone, ceea ce ar impune noi servicii de urgență. Se iau în calcul și anumite revolte care ar putea izbucni la graniță, ceea ce, ar impune, de asemenea, forțe suplimentare de poliție.

Politicienii consideră că măsurile de la graniță sunt corecte

Premierului landului Bavaria, Markus Söder, consideră că sunt esențiale controalele la frontieră cu Republica Cehă și Tirol. În pandemie, securitatea trebuie să fie pe primul loc, a spus el într-o declarație publică. El a anunțat că se vor găsi soluții practice pentru navetiști.

Tobias Hans, premierul landului Saarland, nu a exclus nici el noi măsuri și controale la frontierele cu Franța sau Luxemburg. "Dacă există diferențe puternice între incidențele de infectare, atunci nu vom avea de ales", a spus el.

De asemenea, guvernul german a clasificat Slovacia ca o zonă în care virusul a suferit mutații virale deosebit de periculoase. Astfel, companiilor aeriene, precum și cele de transport rutier și feroviar nu li se mai permite transportul de călători din Slovacia în Germania. Excepție fac cetățenii germani și străinii care locuiesc în Germania.

Citeste si:

    Sursa foto: Shutterstock

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Internațional »


    Setari Cookie-uri