Organizaţia umanitară Oxfam (Oxford Committee for Famine Relief) şi Consiliul grec pentru refugiaţi i-au solicitat Uniunii Europene să intensifice redistribuirea refugiaţilor între ţările membre, într-un raport dat publicităţii, informează Agerpres.

De la prezentarea de Comisia Europeană a propunerilor de reformă a sistemului de azil, în luna septembrie, s-au înregistrat puţine progrese, indică raportul citat. În ultimele patru luni ale anului trecut, doar 2.050 de refugiaţi au fost redistribuiţi în 10 state membre.

Deşi alte măsuri incluse în acordul privind solicitanţii de azil încheiat de UE şi Turcia în 2016 au fost implementate imediat - de exemplu, centrele de primire din insulele greceşti - încă nu există niciun acord asupra distribuirii persoanelor cu drept de azil în UE.

Raportul mai cere UE să asigure condiţii de trai decente în centre care, potrivit acordului UE-Turcia, trebuie să fie provizorii şi nu pentru şederi mai lungi.

Noul centru de pe insula Lesbos, construit după incendiul din tabăra de refugiaţi Moria, încă nu îndeplineşte standardele minime necesare, subliniază raportul, adăugând că Grecia suportă cea mai mare parte a poverii reprezentate de numărul mare de migranţi sosiţi în UE.

În primele nouă luni din 2020, au fost primite aproximativ 27.000 de cereri de azil, iar din 2016 numărul lor a depăşit 73.000.

Mulţi dintre aceşti migranţi se află în Grecia şi autorităţile de la Atena nu dispun de mijloacele financiare necesare integrării lor şi nici de o strategie în această privinţă, mai menţionează raportul.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri