Autorităţile din Jakarta îi avertizează pe locuitorii capitalei indoneziene că vor fi amendaţi cu până la 5 milioane de rupii (357 de dolari) dacă vor refuza să se vaccineze împotriva COVID-19, o sancţiune neobişnuit de aspră ce pune în aplicare noile dispoziţii prin care vaccinarea a devenit obligatorie, potrivit Agerpres.

Guvernatorul adjunct al Jakartei, Ahmad Riza Patria, a explicat că autorităţile capitalei nu fac decât să urmeze regulile şi că astfel de sancţiuni sunt doar de ultimă instanţă la Jakarta, oraş în care au fost raportate circa un sfert din cele 1,2 milioane de cazuri de infectare din Indonezia.

'Dacă respingi vaccinul, există două consecinţe: ajutorul social nu va fi acordat şi o amendă', le-a spus Riza reporterilor.

Indonezia, care se luptă cu una dintre cele mai mari şi mai persistente epidemii de COVID-19 din Asia, îşi propune să imunizeze 181,5 milioane de locuitori din totalul de 270 milioane, în termen de 15 luni de la debutul campaniei de vaccinare în ianuarie.

Aproape 34.000 de indonezieni au murit după ce au contractat virusul pandemic.

Amendă sau fără ajutor social

Indonezia a anunţat în această lună un ordin prezidenţial ce prevede că persoanelor care refuză vaccinarea le pot fi refuzate asistenţa socială sau servicii guvernamentale sau li se poate aplica o amendă.

Sancţiunea va fi stabilită de agenţiile sanitare regionale sau de autorităţile locale.

'Sancţiunile sunt ultimul nostru efort de a încuraja participarea oamenilor. Ţinta de 181,5 milioane de persoane (vaccinate) este uriaşă', a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii, Siti Nadia Tarmizi.

Noile dispoziţii urmează după luni de scepticism public şi dubii persistente legate de siguranţa, eficienţa vaccinurilor şi conformitatea lor la preceptele islamului.

Experţi în sănătate publică spun că reticenţele populaţiei ar putea fi un obstacol pentru programul de vaccinare, cu atât mai mult cu cât agenţiile sanitare din unele provincii, printre care Java de Vest, cea mai populată din ţară, nu intenţionează să aplice sancţiuni.

Câți indonezieni vor să se vaccineze

Un sondaj realizat în decembrie de compania Saiful Mujani Research and Consulting a arătat că doar 37% din cei 1.202 de respondenţi erau dispuşi să se vaccineze, în timp ce 40% erau indecişi, iar 17% refuzau.

Potrivit lui Usman Hamid, director al Amnesty International Indonezia, obligativitatea vaccinării, 'mai ales una care include sancţiuni penale', nu este soluţia, constituind 'o încălcare evidentă a drepturilor omului'.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri