Procter & Gamble, cea mai mare companie de produse de tip FMCG (Fast Moving Consumer Goods) din lume, a castigat 19,25 milioane de dolari intr-un proces civil intentat unor fosti reprezentanti Amway, care au fost acuzati de prejudicierea imaginii P&G, informeaza International Herald Tribune

Inca din 1981 circulau niste zvonuri care sustineaua ca logo-ul companiei ar fi fost un simbol al satanismului. Instanta a ajuns la concluzia ca reprezentantii Amway au reintrodus aceste zvonuri in 1995, sustinand ca o parte din profiturile P&G erau orientate catre culte satanice.

Amway, companie americana cu sediul in Michigan, care un sistem de vanzari directe este prezenta in peste 80 de tari din toata lumea.

"Este vorba de protejarea reputatiei", a declarat Jim Johnson, seful departamentului juridic al P&G. "Vom lua masurile legale corespunzatoare atunci cand imaginea companiei si a brandurilor noastre va fi patata in mod nedrept", a adaugat acesta.

Fostii angajati Amway s-au declarat socati de decizia curtii. Acestia se asteptau la o cu totul alta hotarare decat cea luata, sustinand.ca P&G nu a dovedit in ce masura a fost afectata de zvonurile referitoare la satanism.

Amway a declarat ca a actionat foarte repede pentru a anihila orice zvon, iar acuzatiile asupra sa au fost retrase, cei patru reprezentanti fiind nevoiti sa raspunda singuri in fata legii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri