Planurile conglomeratului german RAG de a scoate la vanzare actiuni in valoare de mai multe miliarde de euro intra in linie dreapta, dupa ce Arcelor a acceptat sa renunte la participatia de 6,5% din RAG, au afirmat surse din consiliul de administratie al grupului german, informeaza NewsIn.

Grupul Arcelor este dispus sa vanda participatia de 6,5% din conglomeratul german, ce se ocupa de minerit, productie si distributie de energie, afaceri imobiliare si chimicale, pentru suma simbolica de un euro, au anuntat surse ce au refuzat sa fie identificate. Cotidianul Handelsblatt a anuntat luni ca Arcelor ar fi de acord sa renunte la participatia pe care o are la RAG. Conglomeratul ar putea vinde divizia Saar Ferngas grupului Arcelor, dupa ce biroul german anti-cartel a interzis grupului RWE sa achizitioneze acest distribuitor regional de gaze naturale.

Arcelor a fost ultimul grup care a cazut de acord sa renunte la participatia la RAG. Printre ceilalti detinatori ai conglomeratului se numara ThyssenKrupp, E.ON si RWE. seful RAG, Werner Mueller, a planuit acesta vanzare de actiuni pentru a scapa de activitatile miniere ale companiei, care sunt generatoare de pierderi si afectate de plata unor sume pentru fondul de pensii si pentru compensarea amprentei ecologice. Mueller doreste sa vanda actiunile diviziilor profitabile ale RAG, divizia Steag fiind unul dintre cei mai mari producatori germani de electricitate si sa ofere diviziile de minerit statului german.

Anumite surse implicate in pregatirea vanzarii de actiuni au afirmat ca diviziile RAG de energie, imobiliare si chimicale valoreaza mai multe miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS ITALIA: Alte 168 de persoane infectate au murit
Setari Cookie-uri