Poliţia Capitoliului a declarat că are informaţii despre o ''posibilă intenţie a unei miliţii'' de a ataca joi sediul Congresului american unde au pătruns pe 6 ianuarie susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump.

„Luăm informaţiile în serios”, mai susţine poliţia Congresului într-un comunicat, adăugând că lucrează împreună cu celelalte agenţii ale SUA ''pentru a împiedica orice ameninţare la adresa Capitoliului'', scrie Agerpres citând mai multe agenții de presă internaționale.

''Ţinând cont de natura sensibilă a acestor informaţii, în acest stadiu nu putem oferi mai multe detalii'', se mai menţionează în textul difuzat.

De ce se teme Poliția de un nou atac la Capitoliu

Acest anunţ vine în contextul în care membri ai mişcării conspiraţioniste QAnon pretind că joi, 4 martie, este data când Donald Trump va fi învestit pentru al doilea mandat de preşedinte al SUA. Până în anul 1933, preşedinţii americani erau învestiţi pe 4 martie, nu pe 20 ianuarie cum se procedează în prezent.

Marţi seară, Poliţia Capitoliului anunţase că a fost atenţionată cu privire la ''informaţii preocupante pentru 4 martie'', după ce luni responsabilul serviciilor însărcinate cu protocolul şi securitatea Congresului, Timothy Blodgett, le-a trimis parlamentarilor un mesaj prin care îi informează că lucrează în strânsă cooperare cu poliţia în privinţa informaţiilor ''legate de 4 martie şi de posibilele manifestaţii din jurul a ceea ce unii numesc ''adevărata zi a învestiturii'', mai consemnează sursa citată.

Poliţia Capitoliului a consolidat deja protecţia acestei clădiri în urma incidentelor din 6 ianuarie.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri