Banca centrala a Japoniei a mentinut la 0,50% nivelul dobanzii de politica monetara cu ocazia sedintei de marti, confirmand astfel asteptarile pietelor financiare, informeaza NewsIn

Decizia celor noua membri ai consiliului Bancii Japoniei a fost luata in unanimitate. Institutia a majorat luna trecuta nivelul dobanzii de politica monetara de la 0,25% la 0,50%, din cauza tendintelor de majorare a preturilor, insa a opinat ca economia nipona va continua sa creasca.

Guvernatorul Bank of Japan, Toshihiko Fukui, a declarat marti ca banca centrala nipona se va concentra pe evolutia preturilor, observand insa cu atentie si miscarile de pe piata monetara, precum si recentele majorari ale preturilor pentru terenuri. Fukui s-a declarat increzator in evolutia economiei americane, fiind de parere ca recentele crize ale pietelor financiare au reprezentat doar niste corectii sanatoase.

Japonia trece prin cea mai lunga perioada de crestere economica de dupa al doilea razboi mondial, chiar daca ritmul de crestere este mai scazut comparativ cu 50 de ani in urma, pe fondul exporturilor si cheltuielilor de capital ale companiilor.

Banca centrala a Japoniei a promis ca va majora gradual dobanda de politica monetara daca economia si preturile vor evolua conform scenariilor pe care mizeaza insitutia financiara nipona.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
China spune că este imoral și iresponsabil să fie acuzată de SUA pentru pandemie
Setari Cookie-uri