Comisarul european pentru piata interna si servicii, Charlie McCreevy, a declarat marti ca legislatia pietelor financiare ar putea fi modificata pentru a elimina unele din cerintele aplicate companiilor, informeaza NewsIn. "Nu trebuie sa fie o surpriza ca sutem nevoiti sa reducem cerintele administrative in domeniile legislatiei ce reglementeaza activitatea companiilor, al contabilitatii si auditului", a declarat McCreevy comitetului pentru legislatie al Parlamentului European.

"Dupa parerea mea, se poate pune sub semnul intrebarii necesitatea reglementarilor la nivel european privind fuziunile si achizitiile pe plan intern. Am putea sa ne concentram doar pe situatii legate de fuziuni sau achizitii transfrontaliere sau, cel putin, sa reducem nivelul de detaliu al acestor reglementari", a declarat oficialul european.

Liderii europeni au cazut de acord la inceputul acestei luni sa reduca cu un sfert cerintele legislatiei europene pana in 2012, insa statele membre au refuzat sa accepte aceasta data ca obiectiv comun.

McCreevy a declarat ca mediul legal s-a modificat odata cu adoptarea unor standarde internationale in ceea ce priveste contabilitatea si auditul si dupa anumite decizii luate de Curtea Europeana de Justitie. "Ma voi interesa daca avantajele armonizarii legislatiei justifica costurile aferente", a declarat McCreevy. Acesta a adaugat ca inca nu a fost luata nici o decizie privind eliminarea unor prevederi ale legislatiei europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Turcia pregăteşte eliberarea a 45.000 de deţinuţi
Setari Cookie-uri