Economia globala a inceput anul 2007 intr-o forma buna, au adaugat reprezentantii Ministerului, cu toate ca au mai spus ca exista riscul ca Japonia sa alunece catre deflatie. "Indiferent de tendinta durabila crescatoare a ciclului economic, economia japoneza se confrunta din nou cu riscul de a ajunge in deflatie", se precizeaza intr-un raport ministerial.

Comparativ, guvernul japonez a stabilit tinta de a iesi din deflatie pana la sfarsitul lunii martie. Germania isi pastreaza tendinta de crestere. "Economia germana ramane intr-o zona de crestere", au adaugat reprezentantii Ministerului german, care au precizat ca "o crestere continua si puternica a statelor terte, din afara Uniunii Europene a compensat pe deplin efectul daunator al intaririi euro".

Un consilier guvernamental german a declarat potrivit NewsIn ca economia statului ar putea creste cu peste 2% in acest an. Institutul economic de cercetare DIW a anuntat, de asemenea, ca va imbunatati prognoza de crestere pentru 2007, de la 1,7% la aproximativ 2%.

Produsul Intern Brut (PIB) german a crescut cu 2,7% anul trecut, cea mai buna rata de crestere din ultimii sase ani, alimentata de exporturile puternice, cheltuielile de investitii si redresarea, modesta totusi, a consumului privat.