Tweet-urile ”neregulate” ale lui Elon Musk și nereușita directorilor Tesla de a se asigura că a respectat acordul Comisiei de valori mobiliare și de schimb au expus acționarii la pierderi de miliarde de dolari, susțin aceștia într-o plângere împotriva unuia dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

CEO-ul Tesla a fost dat în judecată de către unul dintre acționari, aceasta din urmă acuzând că un tweet de-ale lui Musk din 2018 a încălcat acordul cu Comisia pentru valori mobiliare din SUA. În plus, Musk este acuzat că postările sale au dus la pierderea a miliarde de dolari din conturile acționarilor, potrivit ndtv.com.

Unul dintre exemple a fost tweet-ul de pe 1 mai 2020, care anunța că prețul acțiunilor Tesla este prea mare, ceea ce a determinat o scădere de peste 13 miliarde de dolari a valorii de piață a companiei.

Reclamantul mai spune și că lipsa de reacție a directorilor Tesla a cauzat un prejudiciu substanțial și că ar trebui să plătească daune filialei Tesla din Palo Alto, California, pentru încălcarea obligațiilor fiduciare.

În plus, procesul a fost intentat chiar dacă prețul acțiunilor Tesla a crescut de aproape cinci ori tot de la un tweet al lui Musk, oferind companiei o evaluare cu mult peste 600 de miliarde de dolari. De asemenea, la adresa lui Musk nu sunt alte plângeri pentru încălcări recente ale celorlalte acorduri.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri