Mii de persoane care se opun măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 au ieşit să protesteze pe străzile din mai multe oraşe ale Germaniei, înregistrându-se izolat încălcări ale regulilor privind adunările publice.

La Dresda, sute de susţinători ai aşa-numitei mişcări Querdenken (Gândire laterală), formată din persoane care neagă COVID-19, activişti de dreapta şi militanţi anti-vaccinare, au ieşit în stradă în pofida interzicerii protestului de către o instanţă civilă. Manifestanţii au scandat lozinci precum "Pandemia s-a încheiat", potrivit Agerpres.

Poliţia locală a declarat că patru ofiţeri au fost răniţi în timpul protestului.

Forţele de securitate au înregistrat, de asemenea, 32 de infracţiuni comise în timpul marşului, inclusiv agresarea şi insultarea ofiţerilor de poliţie.

Un număr de aproximativ 400 de plângeri oficiale au fost depuse pentru încălcarea legislaţiei privind epidemia noului coronavirus în landul Saxonia şi 49 de persoane au primit ordin să părăsească locurile de adunare, conform datelor furnizate de poliţie.

Mulţi participanţi nu purtau măşti, măsură obligatorie.

Berlin

La Berlin, aproximativ 1.000 de manifestanţi s-au adunat în faţa ministerului Sănătăţii.

Potrivit poliţiei, 50 de persoane au fost oprite de forţele de securitate în legătură cu încălcări privind protejarea sănătăţii şi a securităţii.

De asemenea, au fost prezenţi în jur de 12 contra-demonstranţi care scandau "Vă vom vaccina pe toţi".

Stuttgart

În Stuttgart, sute de oameni s-au adunat pentru a protesta sub deviza "Ajunge".

Numărul protestatarilor a depăşit cu mult cei peste 750 de participanţi înregistraţi iniţial, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, care a adăugat că între 80 şi 90% dintre manifestanţi nu purtau măşti şi nici nu păstrau distanţa de siguranţă.

Manifestanţii au atacat verbal jurnaliştii prezenţi la protestul din Stuttgart, iar unii protestatari au aruncat cu un obiect în direcţia unei echipe de televiziune, fără a se înregistra răniţi.

Munchen

În plus, poliţia a întrerupt o demonstraţie împotriva măsurilor de izolare la care se adunaseră mii de participanţi în apropierea parlamentului bavarez din Munchen din cauza nerespectării condiţiilor", potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

Ce alte orașe din Germania au mai fost cuprinse de proteste

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva restricţiilor la Dusseldorf, protestatarii fiind susţinuţi de un convoi de peste 100 de camionete.

La Hanovra, aproape 800 de persoane din cele 1.500 de participanţi înregistraţi au manifestat sub bannerul Querdenken.

Şi în Magdeburg, aproximativ 300 de persoane au protestat lângă catedrală în timp ce un convoi format din aproximativ 60 de maşini transporta manifestanţi împotriva restricţiilor.

Scene similare s-au înregistrat şi în Hamburg, unde aproximativ 600 de persoane s-au adunat pentru a demonstra în favoarea unei libertăţi mai mari, în timp ce 100 de persoane au manifestat împotriva acestor demonstranţi.

În pofida interzicerii protestelor în Potsdam, oamenii au ieşit totuşi pentru a manifesta şi au scandat "Pace, libertate, fără dictatură".

La Erfurt s-au adunat aproximativ 500 de manifestanţi, în timp ce la Cottbus, aproximativ 250 de persoane s-au strâns pentru un protest împotriva restricţiilor la iniţiativa partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri