O ceaţă groasă de culoare gălbuie învăluia luni dimineaţa Beijingul, după ce capitala Chinei a fost lovită de o spectaculoasă furtună de nisip, care a înrăutăţit poluarea provocată de om, informează AFP.

Conform Agerpres, combinaţia celor două fenomene a produs un cocktail periculos pentru sănătate şi a redus vizibilitatea la câteva sute de metri.

Municipalitatea a suspendat toate activităţile sportive în aer liber din şcoli şi a sfătuit persoanele cu probleme respiratorii să nu-şi părăsească casele.

Cu capul bine înfăşurat, cei mai mulţi locuitori au plecat totuşi la muncă, unii purtând chiar ochelari de protecţie.

Clădirile emblematice ale oraşului erau dificil de întrezărit luni dimineaţa, sediul televiziunii naţionale - spre exemplu - dispărând în spatele unui văl de ceaţă.

Pe reţeaua socială Weibo, subiectul a fost discutat pe larg de către utilizatorii de internet, unul dintre aceştia comparând chiar furtuna de nisip cu sfârşitul lumii.

Furtunile de nisip din deşertul Gobi, aflat în apropiere, sunt frecvente primăvara în nordul Chinei, însă locuitorii Beijingului nu s-au mai confruntat cu un cer atât de încărcat de ani de zile.

Poluarea aerului a ajuns la nivelul "periculos", potrivit site-ului de specialitate aqicn.org. Nivelul particulelor PM10 a atins limita de 999 dimineaţa devreme, un nivel de aproape 20 de ori mai mare decât cel recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). De asemenea, nivelul particulelor PM2,5, şi mai nocive, a ajuns de 567, o cifră rar întâlnită în ultimii ani la Beijing.

Episoadele de poluare extremă au devenit rare în ultimii ani în capitala Chinei, în contextul unor eforturi susţinute, la nivel naţional, pentru a combate acest fenomen.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri