Guvernul austriac a anunţat că în următoarele zile va aproba procedurile necesare pentru a începe introducerea din aprilie a unui certificat digital de vaccinare prin care se doreşte facilitarea deplasării în întreaga Uniune Europeană (UE), relatează EFE, preluat de Agerpres.

Titulara agriculturii şi turismului, Elisabeth Köstinger, a anunţat că va fi un document digital gratuit ce va cuprinde informaţii despre faptul că o persoană s-a vaccinat, are anticorpi sau a efectuat un test negativ pentru COVID-19.

Guvernul austriac a prezentat miercuri documentul care se preconizează să fie introdus la vară în întreaga UE.

Guvernul conservator-ecologist doreşte să aprobe procedurile necesare pentru a putea distribui aceste certificate începând din aprilie şi a putea astfel reactiva turismul şi sectorul restauraţiei şi hotelier, închis din noiembrie anul trecut.

Documentul va trebui prezentat dacă se doreşte participarea la activităţi culturale, pentru a merge la restaurant sau pentru "a se putea bucura de libertăţi în siguranţă", a declarat şeful guvernului austriac, Sebastian Kurz.

Premierul conservator a declarat că versiunea austriacă va fi digitală cu un cod QR, destinată telefonului mobil şi cu care se va putea călători în toată Europa.

Potrivit lui Sebastian Kurz, acest certificat nu va fi discriminatoriu, deoarece şi persoanele care nu s-au vaccinat vor beneficia de acest "paşaport digital" în care vor fi trecute rezultatele la teste şi certificatele de prezenţă a anticorpilor după depăşirea bolii COVID-19.

Obiectivul, a precizat el, este de a garanta "un maximum de siguranţă şi celor care încă nu s-au vaccinat" .

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri