Bulgaria a anunţat expulzarea a doi diplomaţi ruşi după descoperirea unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Moscovei, o decizie care intervine într-un context tensionat între cele două ţări.

"Ministerul bulgar al Afacerilor Externe a declarat persona non grata doi diplomaţi ai ambasadei Rusiei la Sofia şi le-a dat termen 72 de ore pentru a părăsi ţara din cauza activităţilor incompatibile cu statutul lor diplomatic", potrivit unui comunicat, scrie Agerpres.

Procurorii bulgari au inculpat şase persoane, printre care ofiţeri foşti şi actuali din serviciul de informaţii militare, pentru spionaj în favoarea Rusiei.

MAE bulgar a precizat că a trimis o notă ambasadei Rusiei la Sofia pentru a o informa despre decizia sa, după ce a primit o scrisoare de la Parchet în care era informat că cei doi cetăţeni ruşi erau implicaţi în activităţi incompatibile cu statutul lor diplomatic.

Procurorii bulgari susţin că presupusa reţea de spionaj transmitea informaţii clasificate despre Bulgaria, NATO şi Uniunea Europeană la ambasada Rusiei la Sofia.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri