India a detectat o nouă ''variantă dublu mutantă'' a virusului SARS-CoV-2, a anunţat Ministerul Sănătăţii în contextul în care autorităţile se confruntă cu cel mai ridicat bilanţ zilnic de cazuri noi şi decese din acest an.

În urma secvenţierii şi analizei genomului unei mostre provenite din statul Maharashtra, au fost descoperite mutaţii ale virusului care nu se potrivesc ''variantelor care determină îngrijorare'' (VOC) catalogate anterior, a precizat ministerul într-un comunicat, notează Agerpres.

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state din India, dar ministerul a spus că nu poate preciza dacă noua variantă este cauza creşterii numărului de cazuri de aici sau din alte state.

''Deşi în India au fost detectate mai multe VOC şi o nouă variantă dublu mutantă, acestea nu au fost depistate într-un număr suficient pentru a stabili o relaţie directă sau pentru a explica creşterea rapidă a numărului de cazuri în anumite state'', a precizat ministerul într-un comunicat.

India a raportat deja mai multe cazuri din varianta descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, precum şi cele cu originea în Africa de Sud şi Brazilia.

Câte cazuri a anunțat recent India

India a raportat 47.262 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat bilanţ de la începutul lui noiembrie, numărul total al infectărilor ajungând la 11,7 milioane. Doar Statele Unite şi Brazilia au înregistrat un număr mai mare de cazuri.

Numărul deceselor din cauza COVID-19 în India în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 275, cel mai grav bilanţ din acest an, totalul ajungând la 160.441, potrivit datelor guvernamentale.

Mai multe state au anunţat interzicerea adunărilor la care participă un număr mare de oameni, înaintea festivalului hindus Holi, care are loc în acest weekend.

Alarmat de creşterea numărului de cazuri, guvernul federal a anunţat că extinde campania de imunizare naţională la toate persoanele cu vârsta peste 45 de ani, lansând totodată un apel către oameni pentru a veni să se vaccineze.

India se situează pe al treilea loc în lume după numărul total al vaccinărilor, după Statele Unite şi Canada, dar ocupă o poziţie inferioară din punctul de vedere al inoculărilor pe cap de locuitor, potrivit site-ului Our World in Data.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri