Banca de investitii si brokeraj Morgan Stanley a anuntat cresterea cu 60% a castigurilor pentru primul trimestru fiscal american, datorita imbunatatirii tranzactiilor si rezultatelor bancare, informeaza NewsIn.

A doua banca de investitii din lume dupa valoare de piata a anuntat ca profitul de operare a crescut pana la un record de 2,56 miliarde de dolari, respectiv de 2,40 de dolari pe actiune in trimestrul fiscal american, care se termina la sfarsitul lunii februarie, de la 1,60 miliarde de dolari, respectiv 1,51 dolari pe actiune in anul precedent. Venitul net a crescut cu 29%, pana la un record de 11 miliarde de dolari. Media estimarilor facute de analisti pentru castiguri a fost de 1,88 de dolari pe actiune la un venit de 9,4 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Cut toate ca firmele de pe Wall Street au inregistrat un al treilea an de profituri record in 2006, investitorii au vandut, in ultimele saptamani, actiunile la banci din cauza temerilor de incetinire economica si de extindere a dificultatilor in sectorul ipotecar de talie medie. Morgan Stanley se afla sub presiune deoarece detine afacerea de carti de credit Discover si a achizitionat, anul trecut, creditorul de talie medie Saxon Capital.

Actiunile Saxon Capital s-au depreciat, anul acesta, cu 6,6% si au inchis cotatia la 76,11 dolari pe unitate la New York Stock Exchange, bursa new-yorkeza de valori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri