Banca de investitii si brokeraj Morgan Stanley a anuntat cresterea cu 60% a castigurilor pentru primul trimestru fiscal american, datorita imbunatatirii tranzactiilor si rezultatelor bancare, informeaza NewsIn.

A doua banca de investitii din lume dupa valoare de piata a anuntat ca profitul de operare a crescut pana la un record de 2,56 miliarde de dolari, respectiv de 2,40 de dolari pe actiune in trimestrul fiscal american, care se termina la sfarsitul lunii februarie, de la 1,60 miliarde de dolari, respectiv 1,51 dolari pe actiune in anul precedent. Venitul net a crescut cu 29%, pana la un record de 11 miliarde de dolari. Media estimarilor facute de analisti pentru castiguri a fost de 1,88 de dolari pe actiune la un venit de 9,4 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Cut toate ca firmele de pe Wall Street au inregistrat un al treilea an de profituri record in 2006, investitorii au vandut, in ultimele saptamani, actiunile la banci din cauza temerilor de incetinire economica si de extindere a dificultatilor in sectorul ipotecar de talie medie. Morgan Stanley se afla sub presiune deoarece detine afacerea de carti de credit Discover si a achizitionat, anul trecut, creditorul de talie medie Saxon Capital.

Actiunile Saxon Capital s-au depreciat, anul acesta, cu 6,6% si au inchis cotatia la 76,11 dolari pe unitate la New York Stock Exchange, bursa new-yorkeza de valori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Avertisment! COVID-19 va duce economia UE într-o situație similară unui război
Setari Cookie-uri