Germania a clasat vineri întreaga Franţă, inclusiv teritoriile de peste mări, ca zonă cu ''risc ridicat'' de infectare cu coronavirus, a anunţat Institutul german de boli infecţioase Robert Koch.

Includerea Franţei în această categorie implică în special controale cel puţin aleatorii la frontiere, iar majoritatea celor care vin din Franţa intră într-o perioadă de carantină la sosire şi trebuie să prezinte un test negativ de COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte, scrie Agerpres.

Departamentul de frontieră din Mosella a fost până în prezent singurul teritoriu francez care a fost clasat de Germania ca zonă cu ''risc ridicat'' din cauza unei răspândiri extinse a tulpinelor de COVID-19.

Angela Merkel a anunţat joi seară că Germania se pregăteşte să claseze Franţa într-o zonă cu ''risc ridicat''. ''Când analizăm ratele de incidenţă, este pur şi simplu o necesitate (...), un proces practic automat'', a declarat cancelarul german la o conferinţă de presă la Berlin.

Ratele de incidenţă, care măsoară numărul de infecţii la 100.000 de locuitori în ultimele 7 zile, depăşesc în numeroase departamente franceze pragul de 200. Rata de incidenţă s-a situat vineri în Germania la aproximativ 119 ca medie naţională.

Întrebarea este acum dacă decizia germană va duce sau nu la stabilirea unor controale stricte la frontieră, aşa cum a făcut recent Germania cu Polonia şi înainte cu Republica Cehă şi Tirolul austriac.

Cancelarul a sugerat, totuşi, că Franţa ar putea beneficia de un tratament preferenţial, doar cu controale aleatorii şi nesistematice.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri europene, Clément Beaune, "negociază relaxarea termenilor (unei astfel de decizii) pentru a evita închiderea frontierei", au declarat surse din anturajul său.

Cu toate acestea, îngrijorarea de ambele părţi ale frontierei creşte. Deputaţi francezi şi germani au cerut joi să se ''convoace cât mai curând posibil (...) o reuniune extraordinară a Comitetului franco-german pentru cooperare transfrontalieră'', ca urmare a înăspririi avute în vedere a ''normelor restrictive în zona transfrontalieră dintre Franţa şi Germania''.

Sursa foto: Just dance / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri