Banca ungara OTP Bank si-a marit cota de actiuni detinuta la banca sarbeasca Kulska, in urma mai multor achizitii la Bursa de Valori de la Belgrad in ultimele luni si a ofertei publice de actiuni ale Trezoreriei incheiate recent, informeaza NewsIn De marti, 20 martie 2007, OTP Bank detine 92,552% din capitalul inregistrat al bancii Kulska, se mai precizeaza in comunicatul OTP transmis Bursei de Valori din Budapesta.

In Romania, OTP Bank a deschis o noua agentie in Constanta, ca parte a strategiei de extindere pe piata bancara romaneasca, care prevede atingerea unui nivel de 100 de unitati pana la finalul acestui an. Banca a incheiat anul 2006 cu 66 de sucursale si agentii, iar la inceputul acestui an a deschis inca sase unitati in Focsani, Hunedoara, Timisoara, Vaslui si Cluj, potrivit reprezentantilor bancii.

OTP Bank Romania a atins, in decembrie 2006, o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata. Banca avea active de 2,64 miliarde lei (781 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 1,53% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei. OTP Bank Romania este parte a grupului financiar ungar OTP, care opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Vești bune în Italia: scade numărul deceselor provocate de noul virus
Setari Cookie-uri