Este posibil ca luxul să nu fie primul cuvânt asociat cu pregătirea pentru apocalipă, dar facilități precum o piscină, o sală de sport și un cinematograf fac din acest apartament de 3 milioane dolari mai mult decât un buncăr de supraviețuire.

În timpul Războiului Rece, guvernul SUA a construit numeroase buncăre pentru rachete nucleare în locații secrete din toată țara. Multe stau goale și astăzi, dar există unul într-o locație nedezvăluită la nord de Wichita, Kansas, care și-a asumat un nou scop. Bine ați venit în interiorul buncărului de 3 milioane dolari.

Locația are o adâncime de 15 etaje, cu pereți de până la 9 metri grosime, care pot rezista unui impact nuclear direct. În 2008, Larry Hall a cumpărat proprietatea pentru 300.000 dolari, scrie Business Insider.

Echipa lui Hall a investit aproape 20 milioane dolari pentru a transforma buncărul care adăpostea populația de un atac nucelar într-un adăpost sigur pentru 12 familii. Aceștia au instalat trei surse de alimente, trei surse de apă separate și un sistem de filtrare a apei.

„Oamenii trebuie să aibă o viață cât se poate de normală chiar și într-un buncăr deoarece subconștient, creierul tău ține evidența activităților anormale. Oamenii trebuie să se simtă productivi, așa că au nevoie să lucreze timp de patru ore pe zi, în fiecare lună”, a declarat Larry Hall.

Proprietarul buncărului spune că oamenii vor împărți obligațiile în fiecare lună pentru ca toți locuitorii buncărului să știe să practice toate joburile.

Infrastructura este concepută pentru a adăposti 75 de persoane timp de cinci ani. Ideea a fost atât de populară încât fiecare unitate a fost vândută înainte de finalizarea construcției.

Sursa foto: Captură video/ Business insider

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri