National Bank of Greece a finalizat ieri achizitia firmei P&K Investment Services SA, prin care se creeaza cea mai mare casa de brokeraj si de servicii de investitii din Grecia, care se va extinde in toate tarile unde este prezenta banca greceasca, potrivit Bursei de Valori de la Atena.

P&K Investment Services SA este compania-mama a P&K Securities si P&K Mutual Fund Company si a avut anul trecut un profit dupa impozitare de 10,3 milioane euro, in crestere cu 147% fata de anul 2005, iar fondurile totale ale actionarilor au urcat la cuantumul de 31 milioane euro la sfarsitul anului trecut, fata de 21,4 milioane euro, la sfarsitul lui 2005.

Suma totala platita de National Bank of Greece pentru achizitia companiei P&K Investment Services este de 48,7 milioane de euro, potrivit NewsIn care citeaza Athens Stock Exchange.

National Bank of Greece este prezenta pe piata romaneasca prin Banca Romaneasca. Banca Romaneasca a fost fondata in 1993, ca banca comerciala universala, cu capital integral privat. in octombrie 2003, Grupul National Bank of Greece (NBG) a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca S.A. si detine in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia, iar restul de 10,18% este detinut de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Număr record de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în SUA
Setari Cookie-uri