Grecia a autorizat redeschiderea magazinelor sale începând de luni, în pofida datelor medicale asociate epidemiei de COVID-19, care sunt în continuare îngrijorătoare.

Explicând că trebuie să permită rezidenţilor "să se relaxeze", Guvernul elen speră totodată să relanseze şi economia naţională, care are mult de suferit din cauza reducerii drastice a turismului.

Câți oameni se pot afla într-un magazin în același timp

Grecii care vor să meargă în magazine vor trebui totuşi să se programeze, iar numărul persoanelor care au voie să se afle în acelaşi timp într-un magazin a fost limitat. Astfel, până la 20 de cumpărători se pot afla simultan în magazinele mai importante.

Măsura anunţată nu vizează însă marile magazine şi centrele comerciale. De asemenea, ea nu se aplică în două dintre cele mai mari oraşe ale Greciei după Atena, Salonic şi Patras, unde rata infectărilor cu noul coronavirus este deosebit de ridicată.

De la începutul pandemiei, Grecia a înregistrat 275.000 de cazuri de SARS-CoV-2, care au provocat 8.300 de decese, din care aproape 150 au fost raportate weekendul trecut.

Susţinătoare fermă a paşaportului de vaccinare, Grecia speră să îşi relanseze de la jumătatea lunii mai turismul, care reprezintă de obicei o parte importantă din PIB-ul său, potrivit Agerpres.

Autorităţile elene intenţionează să aloce 11,6 miliarde de euro în acest an pentru a compensa efectele negative ale pandemiei, după ce a cheltuit în acest scop aproape 24 de miliarde de euro în 2020.

Citește și: Un nou ajutor din partea Greciei pentru turism: 330 milioane de euro pentru restaurante și baruri

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri