Pfizer a oprit livrările de vaccinuri anti-COVID în Israel, compania fiind extrem de nemulțumită de faptul că țara nu a aprobat plata a unei tranșe de 2,5 milioane de vaccinuri furnizate deja țării, scrie The Jerusalem Post.

Înalți reprezentanți ai Pfizer au declarat publicației că sunt îngrijorați de faptul că guvernul în tranziție al Israelului nu va face plata și ar putea să profite astfel de companie. Aceștia au declarat că nu înțeleg cum o asemenea situație poate avea loc într-o țară organizată. Potrivit postului Army Radio, oficialii Pfizer au numit Israelul ”o republică bananieră”.

O tranșă de 700.000 de doze de vaccinuri Pfizer urma să ajungă sâmbătă în țară dar a fost oprită de companie.

Israelul a plătit pentru primele 10 milioane de doze primite, susținând astfel campania sa de vaccinare în masă. Când însă țara a început să rămână fără vaccinuri, compania a fost de acord să trimite noi doze. Totuși, guvernul nu a aprobat niciodată ordinul de plată.

Israelul se confruntă cu o criză politică prelungită din cauza conflictelor apărute între premierul Benjamin Netanyahu, adjunctul său și viitorul premier al țării.

Citeste si:
Care sunt condițiile de călătorie pentru intrarea în Israel
Care sunt noile condiții...

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri