Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, i-a îndemnat pe membrii UE să se coordoneze şi „să vorbească pe o singură voce" în legătură cu vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului, restricţionat în mai multe ţări, pentru a nu alimenta neîncrederea, informează Agerpes.

„Este esenţial să urmăm o abordare coordonată. Trebuie să vorbim pe o singură voce în întreaga UE pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinare", a spus ea într-un tweet, înainte de a discuta cu miniştrii europeni ai sănătăţii.

Acesta din urmă s-au reunit pe 7 aprilie la sfârşitul zilei pentru a examina concluziile Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) confirmând legătura dintre vaccinul AstraZeneca şi cazurile rare de cheaguri de sânge.

Cu toate acestea, autoritatea de reglementare europeană a afirmat că beneficiile vaccinului produs de compania suedezo-britanică sunt mai mari decât riscurile şi că nu a fost identificat niciun factor de risc specific, cum ar fi vârsta.

Mai multe state europene au decis, totuşi, să restrângă utilizarea acestuia în funcţie de criteriile de vârstă - variabile de la o ţară la alta.

„Deciziile privind campaniile naţionale de vaccinare, persoanele care se vaccinează cu ce vaccin, depind de voi", adică de fiecare stat membru, le-a spus Stella Kyriakides miniştrilor, reclamând în acelaşi timp o abordare concertată pentru "a nu scufunda cetăţenii în confuzie", potrivit discursului ei.

Săptămâna trecută, Germania a recomandat utilizarea produsului numai pentru cei peste 60 de ani. În Franţa, autoritatea sanitară a indicat ca vaccinul în cauză să fie rezervat persoanelor în vârstă de peste 55 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri