Donald Trump a avut un cont de Twitter foarte agitat și plin de mesaje controversate, multe dintre ele contravenind politicii rețelei de socializare, iar cât a fost președintele SUA, compania nu prea avut curaj să ia măsuri drastice împotriva lui.

După ce a pierdut alegerile, Trump a devenit și mai agresiv pe Twitter. Apoi au urmat incidentele din ianuarie când susținătorii fostului președinte au atacat Capitolul. S-a umplut paharul la Twitter, iar rețeaua de socializare i-a blocat contul definitiv.

Trump a încercat să-și reactiveze contul, dar cei din fruntea Twitter au decis că și-a făcut suficient de cap, în perioada în care a fost cel mai puternic om de pe planetă.

Administrația Națională a Arhivelor și Înregistrărilor (NARA) a anunțat că lucrează la crearea unei arhive oficiale online, ceea ce ar fi lăsat de înțeles că tweeturile controversate ar fi putut fi găsite în arhiva Twitter, dar oficialii companiei au spus în mod categoric că arhiva nu va exista niciodată pe platforma sa, deși în mod normal s-ar întâmplat acest lucru.

„Echipele noastre au lucrat cu NARA la conservarea tweet-urilor de la @realDonaldTrump, așa cum este standard în orice tranziție administrativă și așa cum am făcut-o anterior. Dar, având în vedere că am suspendat definitiv contul @realDonaldTrump, conținutul nu va apărea pe Twitter, așa cum s-a întâmplat în trecut cu conturile celor din fostele administrații, indiferent de modul în care NARA decide să afișeze datele pe care le-a păstrat”, au spus cei de la Twitter, citați de BBC.

Compania a mai spus că doar conturile administrațiilor care nu au încălcat regulile Twitter pot fi arhivate pe platformă.

Tweet-urile politicienilor și oficialilor înalți din SUA sunt preluate în mod tradițional de către organismul de arhivare pentru a le păstra ca înregistrări istorice la ieșirea din funcție.

Pentru că a fost interzis de pe Twitter și pe Facebook, fostul președinte american încearcă să revină pe rețelele de socializare lansându-și propria sa platformă.

Potrivit consilierului său Jason Miller, acesta va fi „cel mai populară rețea de socializare” și urmează să fie în câteva luni.

Trump a fost, de asemenea, suspendat de pe Facebook după revoltele din Washington, dar rețeaua lui Zuckerberg încă nu a dat un verdict definitiv, comitetul independent de supraveghere al rețelei sociale analizând, încă, dacă îi va permite să se întoarcă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri