Bank of China, a doua banca din China dupa valoarea de piata, a avut in 2006 un profit cu 65% mai mare fata de amul trecut, alimentat de cresterea puternica a creditelor si de o reducere de impozite.

Bank of China, la care Royal Bank of Scotland este actionar cu aproape 4,5%, a avut castiguri de 42,8 miliarde yuani (5,5 miliarde dolari) in 2006, fata de 25,9 miliarde yuani, care reprezinta profitul bancii din 2005, informeaza NewsIn, citand Reuters. Analistii de pe piata au estimat ca Bank of China va avea castiguri de 40,6 miliarde yuani, potrivit Reuters Estimates.

Reprezentantii bancii au anuntat la 19 martie ca profiturile anuale ale institutiei financiare vor creste cu peste 50%, partial datorita unei decizii guvernamentale care reduce impozitele acesteia cu 4,6 miliarde yuani.

Bank of China a obtinut 11,2 miliarde dolari intr-o oferta publica initiala anul trecut, a cincea facuta vreodata ca marime. Cotatia actiunilor Bank of China a crescut cu 45% de la 1 iunie si pana la sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri