Grupul bancar ING Groep analizeaza anumite optiuni strategice, intentionand sa se implice in consolidarea industriei bancare, a declarat ING dupa ce un cotidian olandez a anuntat ca banca olandeza ar fi interesata sa se extinda in Benelux, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.

Informatia publicata de cotidianul olandez Financieele Dagblad vine pe fondul progresului discutiilor intre bancile Barclays Plc si rivalul olandez al ING, ABN AMRO. ING a precizat ca analizeaza o serie de optiuni strategice, fiind interesata de participarea la consolidarea industriei bancare.

Confruntat cu eventualitatea crearii uni rival mult mai mare, prin fuziunea ABN AMRO cu Barclays, ING a angajat grupurile Goldman Sachs si J.P. Morgan pentru a analiza posibilitatile de extindere in Belgia, Olanda si Luxemburg, prin eventuale fuziuni cu grupurile bancare Fortis, Dexis sau KBC Bank, a precizat cotidianul Financieele Dagblad.

Bancile Barclays si ABN AMRO au redactat deja un cadru preliminar ce va da nastere unei banci a carei valoare se va ridica la 166 miliarde dolari, care va fi listata la Londra si cu sediul la Amsterdam. Chiar daca marimea ING ii permite sa efectueze achizitii, directorul executiv al ING, Michel Tilmant a declarat ca nu este interesat de achizitii de mari dimensiuni.

Capitalizarea de piata a ING se ridica la aproximativ 70 de miliarde euro (93 miliarde dolari), cu mult fata de cele 60 de miliarde de euro ale grupului ABN AMRO si cele 45 de miliarde de euro ale bancii britanice Barclays. ING este cel mai mare actionar al ABN AMRO, detinand 5,2% din aceasta banca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Directoarea laboratorului din Wuhan neagă orice responsabilitate
Setari Cookie-uri