Magazinele și barurile din Marea Britanie s-au redeschis săptămâna trecută, iar londonezii și locuitorii celorlalte orașe din țară au umplut străzile după ce, în ultimele luni, au fost obligați să își petreacă cea mai mare parte a timpului în case.

Weekendul acesta, Londra a înregistrat o creștere de 220% a rezervărilor în restaurante și baruri comparativ cu așa-zisa ”Super Sâmbătă”, weekendul 4-5 iulie 2020 – primul weekend după ridicarea lockdown-ului generalizat de la începutul pandemiei de anul trecut, potrivit datelor TheFork, una dintre cele mai mari platforme de rezervări din Europa.

Și în restul Marii Britanii rezervările s-au dublat în ultimul weekend.

”Am procesat 115.560 rezervări confirmate la restaurante de când guvernul britanic a anunțat planurile privind ieșirea din carantină (n.red. săptămâna trecută). Suntem încrezători că sectorul hospitalier din Marea Britanie va reveni la nivel pre-pandemie într-o lună-două după redeschidere”, menționează Patrick Hooykaas, managing director The Fork.

Redeschiderea la exterior a restaurantelor și pub-urilor a fost posibilă după ce Marea Britanie a demarat o campanie masivă de vaccinare, jumătate din populația adultă primind deja serul. Aproximativ 32,6 milioane de britanici s-au vaccinat cu prima doză a serului anti-COVID, în vreme ce 9,4 milioane au fost imunizați complet.

Potrivit calculelor publicate de University College London, Marea Britanie a atins aşa numita ''imunitate colectivă'' (de turmă) pe 12 aprilie.

Sursa foto: Captura YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri