Grupul suedez Ingka Group, proprietarul majorităţii magazinelor de mobilă Ikea, a alocat patru miliarde de euro pentru investiţii în proiecte de energie eoliană şi solară, puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice şi alte proiecte de energie regenerabilă, până în 2030.

În ultimul deceniu, Ingka a cheltuit 2,5 miliarde de euro pe energie eoliană şi solară. În ianuarie, compania suedeză a anunţat că producţia sa de energie depăşeşte nivelul total folosit în magazine şi depozite, scrie Agerpres.

Suma de patru miliarde de euro "marchează următorul pas spre 100% surse de energie regenerabilă în lanţul valoric. Vor fi lansate noi proiecte de energie eoliană şi solară în diverse ţări, iar compania va lua în considerare noi tipuri de investiţii, în domenii cum ar fi stocarea de energie, dezvoltarea alimentării cu hidrogen, puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice", se arată într-un comunicat al companiei.

Într-un interviu acordat Reuters, directorul general, Jesper Brodin, a afirmat că Ingka vrea în principal să investească în energie eoliană şi solară în China, India şi Australia, iar compania va instala mai multe puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice în parcările IKEA.

Sursa foto: imacoconu / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri