Grupul italian Enel Spa vrea să-şi extindă afacerea de distribuţie a energiei în afara Europei şi Americii Latine şi ar dori să intre pe piaţa din SUA, a afirmat Antonio Cammisecra, directorul diviziei infrastructură globală şi reţele a Enel.

"În Statele Unite suntem prezenţi pe segmentul de generare şi am dori să intrăm într-o zi pe segmentul de distribuţie", a declarat Cammisecra.

Enel gestionează reţele de distribuţie a energiei în opt ţări din America Latină şi Europa, cu peste şapte milioane de clienţi. Peste 40% din câştigurile ale de bază de 17,9 miliarde de euro au venit anul trecut din reţele.

"Pentru a identifica potenţialele ţinte, Europa şi America Latină sunt în vizorul nostru, dar - da - căutăm de asemenea alte zone geografice", a explicat Cammisecra.

Enel, una dintre cele mai mari companii globale din domeniul energiei regenerabile, intenţionează să cheltuiască pe reţelele de distribuţie 16,20 miliarde de euro în următorii doi ani şi 60 miliarde de euro până în 2030.

Aproximativ 65% din sumă va fi alocată pentru consolidarea reţelelor şi îmbunătăţirea serviciilor digitale, pentru a face faţă creşterii volumelor de energie generate din surse de energie regenerabilă.

"Pentru fiecare dolar cheltuit pe energie regenerabilă, avem nevoie să cheltuim încă un dolar pe reţele", a declarat oficialul Enel.

Întrebat de noi direcţii de afaceri, Cammisecra a anunţat că grupul Enel a înfiinţat o companie care va oferi dispozitive digitale şi de infrastructură, precum şi servicii, către alte firme, pentru gestionarea reţelelor. Noua companie va fi operaţională până la finalul anului şi ar putea ajuta companiile de distribuţie din Africa să folosească tehnologiile digitale petru a-şi îmbunătăţi operaţiunile.

Enel Spa, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, are o prezenţă importantă pe piaţa din România.

Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri