Liderul rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să-l primească pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru convorbiri la Moscova, oricând va dori acesta, informează Agerpres.

Vladimir Putin a făcut această declaraţie după ce preşedintele ucrainean Zelenski l-a invitat pe omologul său rus să se întâlnească în estul Ucrainei, în zona de conflict cu separatiştii proruşi, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două ţări. "Domnule Putin! Sunt dispus să vă propun să ne întâlnim în orice loc din Donbas-ul ucrainean unde războiul continuă", a declarat Zelenski.

Potrivit lui Putin, citat de TASS, Kievul "a întreprins în ultima vreme numeroşi paşi care distrug relaţiile ruso-ucrainene", "dar dacă preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, doreşte o restabilire a acestor relaţii, atunci Rusia nu va face decât să salute acest lucru".

Vladimir Putin a făcut această declaraţie în timpul întrevederii sale cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Liderul rus a subliniat, de asemenea, că propunerile privind mutarea de la Minsk a Grupului de contact pentru Donbas aduc cu o tentativă de eschivare de la soluţionarea reală a problemelor.

"Belarus ne-a oferit un teren pentru convorbiri şi nici nu se amestecă în acest proces. A creat condiţii de lucru celor care vor să caute căi de soluţionare a problemelor. Însă, dacă cineva nu vrea să se ocupe cu aceasta (cu soluţionarea problemelor), atunci motive pentru a nu lucra asupra acestui domeniu, în opinia mea foarte important, pot fi găsite întotdeauna. Pare că se caută astfel de motive pentru a evita discutarea problemei Donbasului şi a îngropa acordurile de la Minsk definitiv", a accentuat Putin.

Războiul din Donbas s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi aproape 1,5 milioane de persoane strămutate de când a început acum şapte ani, în urma anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea.

Sursa foto: Vladimir Putin/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri