Reprezentantii National Bank of Kuwait (NBK) au spus ca institutia financiar-bancara este interesata inca sa cumpere pachetul de actiuni pe care il detine ABN Amro la Saudi Hollandi Bank, deoarece NBK vrea sa intre pe piata Arabiei Saudite, relateaza Reuters.

"Am fi interesati sa achizitionam pachetul de actiuni detinut de ABN Amro", a spus directorul executiv al diviziei de investment banking al NBK, George Nasra, aflat, duminica, la summitul Middle East Investment.

Oferta pentru cumpararea pachetului de actiuni de 40% "se afla la ei", a spus directorul executiv al National bank of Kuwait, fara sa dea mai multe detalii.

Banca britanica Barclays a anuntat la inceputul acestei luni ca este in negocieri exclusive pentru preluarea bancii ABN Amro.

Un alt director executiv al NBK, Ibrahim Dabdoub, a spus, in noiembrie, ca ABN Amro a invitat National Bank of Kuwait sa faca o oferta pentru pachetul de actiuni. Reprezentantii ABN Amro ar fi spus cu aceeasi ocazie ca si banca Standard Chartered ar fi facut o oferta.

National Bank of Kuwait este a treia banca din zona Golfului, dupa valoarea de piata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri